Reträtt i Falköpingstrakten

Denna reträtt har sedan tidigare planerats att arrangeras den 11-14/8 2022, men kommer istället att arrangeras den 8-11/9 2022. Detta beror på att den kommer att arrangeras inom ramen för Sankt Ignatios folkhögskolas kurs ”Psaltaren – kyrkans primära bönbok”, som det går att läsa om genom att klicka på ”Fördjupande studiecirkel om ortodox tro” högst upp. I mån av plats kan även andra än kursdeltagare delta.

Reträtten kommer att äga rum på Agneta och Mats Karlssons gård. Den ligger i närheten av Falköping i en ort som heter Floby. Ankomst sker på kvällen den 8/9 och därefter påbörjas aktiviteterna dagen efter.

Adress: Skånum Väddholmen
Postadress: 521 55 Floby

Övernattningen på gården sker antingen i rum med upp till fyra bäddar eller i sovsal. På gården finns det bl.a. ett stall med hästar, höns och ett ortodoxt kapell.

Familjen Karlsson tillhör Kristi Uppståndelses ortodoxa församling. Dess kyrkoherde Fader Mikael Fälthammar kommer till gården på söndagen, för att fira liturgi. Fader Mikael firar alltid på svenska.

I reträtten ingår det att tillverka en egen vikbar analogion (läspulpet) under ledning av Alexander Bergman, gemensam bön, övning i recitation, undervisning samt en utflykt till Varnhem och Kata gård.

För att anmäla sig om man inte är kursdeltagare eller få mer information, vänligen skriv ett e-postmeddelande till johanneskapellet@gmail.com.

Länk för mer information om Varnhem: http://wadbring.com/historia/sidor/varn.htm

Länk för mer information om Kata gård: https://vastergotlandsmuseum.se/kata-gard-varnhem/